Follow us on Facebook

-10%
Joc de societate pentru copii Ciobanasul View larger

Adauga la lista de dorinte

Joc de societate pentru copii Ciobanasul

Logis

Jocul Ciobanasul este un joc de societate pentru copii care ajuta la dezvoltarea gândirii logice. În acest joc de masa, copii isi antreneaza memoria și puterea de concentrare, isi dezvolta abilitățile de planificare și strategie.

Jocul include regulament ilustrat in limba romana.

Cutie de joc mare - 40 x 24 x 5,5 cm

1-2 zile lucratoare

lg_shep

Nou

Oferta speciala expira in:
Pret:
76,50 lei
85,00 lei

Pentru comenzi cu valoare mai mare de 150 lei, transportul este gratuit. Pentru comenzi mai mici de 150 de lei, transportul costa 15 lei. Transportul este asigurat prin curier rapid.

Ciobanasul este un joc plin de viață care ajuta la dezvoltarea gândirii logice. În acest joc, copii isi antreneaza memoria și puterea de concentrare, isi dezvolta abilitățile de planificare și strategie.

Jocul se joaca pe o tabla de joc plina de bucatele de iarba verde de jur imprejurul careia este desenat parcursul soarelui de-a lungul unei zile.

Pana la apusul soarelui, care se invarte in jurul tablei de joc, oitele trebuie sa fie hranite.

Fiecare jucator primeste in grija o turma de oite. Micii ciobanasi vor incerca sa-si conduca oitele astfel incat acestea sa infulece cele mai gustoase bucatele de iarba.

Castigator va fi ciobanasul ale carui oite au adunat cele mai multe bucatele de iarba la sfarsitul jocului (cand apune soarele).

Pregatirea de joc

La inceputul jocului cartonasele cu iarba verde deschis sunt amestecate si asezate pe tabla de joc cu fata in sus.

Unele dintre ele, au desenat pe spate un viermisor. Pe parcursul jocului este important sa stii sub ce bucatele de iarba sunt ascunsi acesti viermisori intrucat ei te vor impiedica sa culegi bucatile respective de iarba. Cand un alt jucator ii descopera tine minte unde sunt pentru a nu te incurca si tu de ei cand iti vine randul.

Tabla de joc se aşează în mijlocul mesei. Cele 16 jetoane de culoare verde închis sunt aşezate pe cele 8 câmpuri (două cărţi pe fiecare câmp) din centrul tablei de joc. Aceste campuri din centrul tablei de joc sunt cele mai valoroase intrucat pe ele sunt doua bucatele de iarba.

Celelalte 44 de jetoane de culoare verde deschis sunt aşezate pe celelalte câmpuri de pe tabla de joc, cu partea verde în sus.

Fiecare jucător primeşte câte 2 oiţe de aceeaşi culoare şi le aseaza pe câmpurile de start din faţa sa.

Soarele este aşezat pe câmpul de start de pe tabla de joc (vezi imaginea).

Joc Ciobanasul

Câinele şi cele două zaruri sunt aşezate lângă tabla de joc.

Sa inceapa jocul!

Pe rand, fiecare jucator arunca cu zarurile si face mutările, conform feţelor zarurilor si tacticii pe care si-o gandeste fiecare astfel incat sa reuseasca sa culeaga cat mai multa jetoane verzi. In functie de zar se pot muta atat oitele, cat si cainele si soarele.

Atunci când iese o fata cu soarele, acesta este deplasat în sensul acelor de ceas pe câmpurile de pe marginea tablei de joc, apropiind astfel jocul de final. Cand soarele ajunge din nou la locul de unde a plecat, marcand astfel sfarsitul unei zile, jocul ia si el sfârşit si jucătorul cu cele mai multe jetoane cu iarba castiga.

Dar haideti sa vedem cum poate ciobanasul sa-si conduca oitele sale pentru a culege (adica sa manance) aceste jetoane de iarba.

 Un jucator poate lua un jeton cu iarba (sau doua în cazul celor de culoare verde închis) daca unul din zaruri indica o pasune si doar daca o oita din cele doua ale sale se afla pe un jeton care nu are desenat dedesubt un viemisor. Doar jetoanele cu iarba fara viermisori dedesubt pot fi culese de ciobanasi.

Asadar pentru a putea culege cat mai multa iarba, fiecare ciobanas trebuie sa-si conduca oitele, din cat mai putine miscari, catre jetoanele cu iarba. Si mai trebuie sa tina minte care jetoane au ascunse sub ele un viermisor pentru a nu-si conduce oitele catre ele.

Oitele pot fi mutate sarind peste jetoane vertical sau orizontal cate un camp pentru fiecare fata a zarului cu oita. Cand te gandesti cum sa-ti muti oitele pentru a ajunge la jetoanele cu iarba trebuie sa tii cont ca oitele nu sar una peste alta si nici nu pot ocupa mai multe acelasi camp in acelasi timp. In plus, ele se sperie de caine si oricum ai vrea sa le muti trebuie mereu sa lasi un spatiu liber intre ele si caine.

Dacă zarul arată câinele, jucătorul pune pionul-câine pe unul din câmpurile libere. In acest fel el ii forteaza pe ceilalti ciobanasi (care poate nu si-ar dori acest lucru) sa-si mute oitele pentru a lasa mereu un loc liber intre caine si oricare oite.

Cine este cel mai iscusit ciobanas?

Cand jocul ajunge la final, jucătorii pun toate cărţile de joc cu păşune adunate în timpul jocului una peste alta în teancuri.

Jucătorul cu cel mai înalt teanc de cărţi este câştigător. Copiii care au învăţat să numere pot să numere cărţile de joc adunate în timpul jocului.

Dacă un jucător a luat din greşeală o carte cu vierme atunci trebuie să o dea înapoi, iar în plus trebuie să mai dea încă una ca pedeapsă.

Scrieti o recenzie

Joc de societate pentru copii Ciobanasul

Joc de societate pentru copii Ciobanasul

Jocul Ciobanasul este un joc de societate pentru copii care ajuta la dezvoltarea gândirii logice. În acest joc de masa, copii isi antreneaza memoria și puterea de concentrare, isi dezvolta abilitățile de planificare și strategie.

Jocul include regulament ilustrat in limba romana.

Cutie de joc mare - 40 x 24 x 5,5 cm

Scrieti o recenzie

Nr. de jucatori2 - 4
Varstade la 5 ani
Timp de joc25 min.
Dimensiuni40 x 24 x 5,5 cm

Alte jocuri recomandate: