Follow us on Facebook

Jocuri istețe cu purcelusi haioși

Jocuri istețe cu purcelusi haioși

Pe retelele de socializare se simte deja frenezia inceputului unui nou an chinezec.

Purcelusi care mai de care mai simpatico iși fac loc în mediul on-line detronând pentru ceva vreme simpaticele și omniprezentele pisicuțe.

Și uite așa, zic să scoatem în evidență și noi purcelușii noștri, adică jocurile cu purceluși.

Vom începe cu parada purcelușilor din jocurile noastre cu jocul Purceluși în chiloței de la Orchard Toys.

Un joc de la Orchard toys, destinat copiilor mici. Este recomandat de la 4 ani, insa in functie de experienta copiilor se poate juca si la 3 ani.

Jocul are reguli simple insa solicita atentia distribuiva a copiilor. Acestia trebuie sa gaseasca chiloteii purcelusilor intre cartonasele de pe masa sau între cele aflate deja in posesia purcelusilor altor jucatori.

In plus, puteti folosi jocul pentru a antrena discutii in jurul fiecarui purcelus. Chiloteii purcelusilor au desene care amintesc de steagurile anumitor tari. Puteti astfel sa vorbiti despre tara de unde provine fiecare purcelus.

Un alt joc cu purceluși destinat copiilor foarte mici este Jocul cei trei purceluși de la SMART GAMES.

Ca toate jocurile acestui producător și acest joc este gândit pentru a fi jucat singur. Nu este un joc de societate propriu-zis. Noi însă vă încurajăm să stați alături de copil pentru a-l familiariza cu mecanica acestor jocuri. Jocul conține provocări de logică adaptate vârstei, fiind recomandat până la 6 ani. Provocările contribuie la dezvoltarea orientării în spațiu a copiilor și a gîndirii logice. Însă, la fel de bine poate descuraja copilul, dacă acesta este lăsat singur să facă față provocărilor care îl depășesc ca nivel.

Povestea celor trei purceluși a fost sursă de inspirație și pentru jocul cu același nume de la Orchard Toys. Tot un joc pentru copii de 3-5 ani în care ineditul situației de joc vine din faptul că jucătorii actioneaza in egala masura atat ca purcelusi care isi construiesc casute, cat si ca lupi care incearca sa atace casutele celorlalti jucatori. Așadar un joc de masa pentru copii care permite in acelasi timp si un joc de rol (role play) pentru copii mici. Este bine să țineți cont însă că jocul are mai mult farmec dacă este jucat în trei sau patru. Asa ca este ideal sa fie jucat cu frati mai mari sau alti prieteni.

Ramanem tot in zona jocurilor destinate copiilor de 4-5 ani și vă aratăm un joc în care câțiva purceluși colorați se întrec intr-o cursa amuzantă.

Vorbim despre jocul Gasca purcesulilor

Gasca purcelusilor este un joc de strategie, usor, in care pentru a castiga trebuie sa ai si un dram de noroc. Ineditul jocului vine din faptul că tabla de joc se prelungește cu fiecare miscare, lâsînd impresia unui frum care se ‘deschide’ in permanen’a în fața jucătorilor.

Piesele de joc respective cei 5 purceluți de lemn colorați și discurile de lemn vă permit si o serie de jocuri de indemanare.


Dacă ne adresăm copiilor ceva mai mărișori, de la 5 ani puteți descoperi jocul Întrecerea purcelușilor de la HABA.

Purcelușii se întrec pentru a ajunge la cele mai gustoase mere. Așadar puteți juca jocul savurând și voi câteva felii de mere dulci și zemoase!

În ciuda simplității tablei de joc, veți descoperi un joc cu un mecanism foarte original care incurajează copiii să fie atenți la toți ceilalți jucători. În plus o memorie bună și un dram de noroc te pot ajuta să aduni cele mai multe mere pentru purcelușul tău.

Desi la prima vedere pare ca jocul este unul bazat pe noroc, prin mecanismul de joc ii incurajeaza pe copii sa gandeasca ca si cum ar fi in locul celorlalti.

Astfel este un bun exercitiu de a intelege situatia celui de langa tine. Mereu trebuie sa te gandesti ce ar alege vecinul tau? Ce i-ar conveni, ce i-ar da planurile peste cap?

In plus, regula mutarii duble te incurajeaza sa faci mereu calcule pentru a ajunge in situatii in care sa beneficiezi de ea.

Iar pentru copiii care inca nu s-au imprietenit cu fructele, poate fi un bun motiv sa li se faca pofta de niste mere delicioase!

Am lăsat la final un joc de cărți cu purceluși destinat copiilor care încep să învețe să facă primele calcule în gând: Jocul Pig 10.

Am zice noi că este potrivit mai ales pentru clasa pregătitoare-clasa întâi.

Purcelușii din acest joc sunt foarte frumos costumați. Cârțile de joc au punctaje diferite, pozitive dar și negative. Fiecare copil va încerca să ajungă la 10 folosindu-se de una sau mai multe din cărțile pe care le are în mână și cartea aflată pe masă.

Așadar o mulțime de jocuri cu purceluși, pentru toate vârstele si pentru toate ariile de dezvoltare. Nu seamana unul cu altul! Însă toate sunt jocuri educative, distractive care ne aduc laolaltă alături de copii pentru a-i însoți în dezvoltarea lor.