Follow us on Facebook

Comenzile plasate in perioada 22 - 30 iunie vor pleca de la noi pe 1 iulie.
Transportul este gratuit pentru toate comenzile plasate in perioada 22 - 30 iunie, indiferent de valoarea comenzii! Va multumim!

Joaca de-a detectivii

Joaca de-a detectivii

Suspansul și misterul funcționează ca niște magneți pentru mulți dintre copii. Așa se face că joaca de-a detectivii este în unele case la fel de prezentă ca și joaca de-a mama și de-a tata. Ca părinți, puteți fructifica această aplecare a copiilor spre astfel de activități. Astfel, prin joaca de-a detectivii puteti antrena acele abilități de care are cea mai mare nevoie un detectiv: atenția la detalii și spiritul de observație.

Vă puteți juca de-a detectivii foarte simplu, acasa.

Iata cateva variante.

Mai întâi toți participanții la joc se echipează cât mai năstrușnic cu putință. Orice accesoriu contează și face diferența. Apoi unul dintre participanții la joc iese din cameră și își scoate ceva din recuzită. Apoi se întoarce în încăpere. Ceilalți, jucând rolul detectivilor, trebuie să identifice ce anume s-a schimbat în înfățisarea sa.

Puteți varia jocul făcându-l mai dificil pentru copiii mai mari. Un jucător iese din încăpere (acum el va fi detectivul) și unul din cei rămași iți schimbă ceva în infășisare sau doi din cei rămași fac schimb de accesorii între ei. Detectivul se ăntoarce și trebuie să identifice schimbarea. Puteți conveni să jucați și cu indicii în sensul în care cei aflați în încăpere pot oferi la cere indicii detectivului. Datorită faptului că aceste jocuri antrenează spiritul de observație și atenția la detalii, tema detectivului este prezentă și în multe jocuri de la producători de renume.

Pentru copiii mai mari este vorba despre jocul Scotland Yard, un joc in care concurenții împreună încearcă să găsească unde se ascunde pe tabla de joc un alt jucător care intră în rolul unui hoț.

Jocul este destul de complex, implicând atât memorie cât și tactică, și astfel este foarte potrivit pentru o seară de jocuri în familie.

Pentru copiii mai mici jocurile în care copiii caută diferite obiecte antrenează diferite abilități, prin tehnici adaptate fiecărei vârste.

Pentru copiii de 4 -5 ani, jocul SORICELUL îmbină atenția cu deducția logică și memoria pentru a gasi locul unde se ascund niste soricei simpatici.

Pentru copiii mai mici, sunt doua jocuri cu ursuleti in care intrebarile bine alese ne pot ajuta sa descoperim diferite obiecte. Un joc cu o mecanica similară este si jocul OUDORDODO de la DJECO unde trebuie să descoperim locul unde s-a ascuns ursuletul.

Iar la final am lasat un joc in care antrenam nu doar atentia pentru detalii si memoria ci o alta calitate in plus a detectivului. Aceea de a deslusi lucrurile pornind de la indicii minore. Un astfel de rol ne propune jocul Detectiv privat, de altfel un joc devenit oarecum clasic. Mecanismul este atat de simplu, insa atat de captivand la fiecare partida. 

Printr-o lupă iti este dat sa vezi doar o mica parte dintr-un obiect. Vei incerca sa gasesti obiectul care este amestecat intr-o multime de alte obiecte. Cu cat iti vei da seama mai repede ce cauti, cu atat mai repede vei gasi obiectul. Voi cum va jucati de-a detectivii? Ne impartasiti si noua din ideile voastre?